Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ultimate-member domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/nituser/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Granulati brašna od tropa voća i povrća sa prebioticima i bakterijama mlečne kiseline – NIT
Apple Flour

Granulati brašna od tropa voća i povrća sa prebioticima i bakterijama mlečne kiseline

Pronalazak se odnosi na postupak dobijanja granulata brašna od tropa voća i povrća čime se poboljšavaju nutritivna svojstva i fizičke osobine brašna. Mokrom granulacijom se na brašno u fluidizovanom sloju, koje može biti dodatno obogaćeno dijetnim vlaknima sa prebiotskim dejstvom, naprskava se vezivno sredstvo sa i bez dodatka probiotskih kultura ili startera. Niska aktivnost vode i visoka temperatura staklastog prelaza potvrđuju trajnost granulata i njihovu stabilnost na sobnoj temperaturi. Dobijene granulate karakteriše poboljšana protočnost, visok sadržaj DV, prebiotski, probiotski ili simbiotski efekat, i produžena vijabilnost imobilisanih sojeva. Oni se mogu primeniti kao dodatak ishrani ili premiks za fermentisane proizvode.

Potrebe za dalji razvoj:

Finansijska sredstva