Startap Farma Innova podržan je u okviru Raising Starts-a za inovaciju GUARDIAN FEED


Raising Starts program sprovodi Naučno-tehnološki park Beograd uz podršku Vlade Švajcarske, u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš i Naučno-tehnološkim parkom Čačak.
Među dvadeset tri startapa koji će dobiti dalju podršku za ubrzan razvoj u okviru druge faze programa Raising Starts 2.0 našao se i startap tim Farma Innova sa inovacijom Guardian feed.

Svakom od timova biće dodeljen stručni i biznis mentor, u zavisnosti od specifičnih potreba startapa, sa kojima će u narednih 6 meseci raditi na postavljenim ciljevima i daljem razvoju u okviru individualnih sesija. Očekuju ih i dodatne specijalizovane obuke u oblasti izgradnje biznisa i razvoja startapa, peer-to-peer umrežavanje sa drugim startap osnivačima, investitorima i ekspertima iz zajednice, a timovi dobijaju i do 15.000 CHF (bez učešća, no equity) za ubrzan razvoj svoje inovacije.

Finansiranje u okviru programa namenjeno je za pokrivanje troškova u izradi prototipa, razvoju biznis modela, istraživanju tržišta, testiranju prvih kupaca, zaštiti intelektualne svojine i ostalih troškova vezanih za razvoj novih proizvoda ili usluga.