A

Tehnološko-metalurški fakultet, Univerzitet u Beogradu

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu predstavlja vodeću i najstariju akreditovanu visokoobrazovnu i naučno-istraživačku instituciju u zemlji i regionu iz oblasti hemijskih tehnologija.
Fakultet obrazuje stručnjake na osnovnim akademskim, master i doktorskim studijama u okviru 19 akreditovanih studijskih programa.

Zahvaljujući visokom nivou teorijskih, eksperimentalnih i praktičnih znanja i veština koje se stiču tokom studija, diplomirani i master inženjeri TMF-a su osposobljeni za rad u širokom spektru kreativnih poslova iz različitih oblasti kao što su: razvoj tehnologija, materijala i proizvoda, projektovanje procesa i pogona, vođenje procesa proizvodnje, inovacije i istraživanja, transfer tehnologija, konsalting, prosvetna delatnost, standardi kvaliteta, marketing, menadžment, trgovina.

Tehnološko-metalurški fakultet posebnu pažnju posvećuje saradnji sa privredom, naučno-istraživačkom radu i transferu tehnologija i znanja. U cilju efikasnijeg delovanja u tim oblastima, u okviru fakulteta rade:
Inovacioni centar TMF-a d.o.o.
Centar za čistiju proizvodnju
Centar za tehnologiju vode
Centar za nanotehnologije i funkcionalne materijale
Centar za grafičko inženjerstvo RIC
Centar celulozne, papirne, ambalažne i grafičke industrije

Pročitajte više na linku