Screenshot 3

Drumska Strela

Drumska Strela je prvi srpski studentski Formula tim koji okuplja članove sa Mašinskog fakulteta i 7 drugih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Studenti, članovi formula tima svake godine projektuju, izrađuju i testiraju vozilo formula – trkački bolid, u cilju njegovog predstavljanja na prestižnim Formula Student takmičenjima širom sveta. Konstantnim radom i posvećenošću, osim praktičnih znanja, studenti razvijaju svoje inženjerske, dizajnerske i organizacione sposobnosti. U sezoni 2022. Drumska Strela izradila je svoje prvo električno vozilo i time postala prvi formula student tim u Srbiji koji izrađuje Formulu – trkački bolid na električni pogon. Pre ovog inženjerskog poduhvata, do sada je počev od 2012 izrađeno devet vozila-bolida sa motorima na unutrašnje sagorevanje. Do sada, sva razvijena vozila predstavljena su na poznatim stazama Formule 1 na takmičenjima u Nemačkoj, Holandiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Češkoj i Autriji. U predstojećim sezonama naš cilj da još više napredujemo i stičemo znanje kako bismo unapredili svoj rad.
Formula tim Drumska strela rastom i dobrim rezultatima osigurava razvoj budućih inženjera savremenih inženjerskih znanja, praktičnih veština i timskog i takmičarskog duha.

Tim Druska strela se kvalifikovao po prvi put na 4 takmičenja u Evropi (Hrvatska, Mađarska, Holandija, Nemačka), gde će ponosno braniti boje Srbije, sa svojim prvim električnim vozilom.

Više o "Drumskoj streli" pogledajte u videu:
https://www.youtube.com/watch?v=a_cLaYL64hs&ab_channel=RoadArrow

Potrebe za dalji razvoj:

Ekspertiza, Finansijska sredstva