U periodu od 13. do 15. decembra, po drugi put biće organizovana „Nedelja studentskih ideja” – događaj namenjen popularizaciji preduzetništva i razvoja studentskih startap ideja. Nedelja studentskih ideja održava se u okviru projekta „Preduzmi ideju“ koji FON organizuje sa Inicijativom Digitalna Srbija i partnerima, a uz podršku USAID-a.

Prvog dana događaja (utorak, 13. decembra) od 18 časova na FON-u, biće održan master čas Tanje Kuzman iz kompanije PWC na temu „Kako i šta mi je potrebno za početak razvoja svoje startap ideje?“. U nastavku prvog dana, svoja iskustva iz „Route2Launch“ mentorskog programa podeliće studentski startap tim FarmIT, koji radi na razvoju svoje „digitalne bašte“.

Drugog dana događaja, (sreda, 14. decembar), od 12 časova, u Inicijativi Digitalna Srbija (DSI) na Novom Beogradu, zainteresovanim studentima biće predstavljen „Vodič za startape“ uz druženje sa pokretačem startapa Ota Sync, Đorđem Jevtićem. Istog dana, od 14:15 časova na FON-u svoju uspešnu startap priču sa studentima će podeliti Vladimir Šijaković, osnivač startapa VOZZI. Planiran je organizovan prevoz od DSI-a sa Novog Beograda do FON-a biće organizovan.

Poslednjeg dana događaja (četvrtak, 15. decembar) od 16 časova na FON-u, biće organizovane prezentacije studentskih startap ideja koje su razvijene uz mentorstvo nastavnika tokom „Route2Launch“ mentorskog programa. U nastavku trećeg dana, od 17:45 časova, biće organizovan okrugli sto predstavnika akademije i organizacija za podršku startapima na temu „Uloga akademije u startap ekosistemu“.